Instrumentverificatie op afstand: Blijf overal op de hoogte van uw bedrijfsmiddelen

Verander nooit een lopend systeem: dat weet iedereen. Voor fabrieksmanagers en onderhoudstechnici is er niets mooiers dan hun proces soepel te zien lopen. Om procesonderbrekingen tot een minimum te beperken, heeft Endress+Hauser enkele jaren geleden de Heartbeat-technologie ontwikkeld.

Inmiddels krijgen veel klanten op meer dan één manier de voordelen van de Heartbeat Verification - de kalibratieprocessen optimaliseren en verlengde intervallen met kalibratie. Wat nu nieuw is, zijn de mogelijkheden om op afstand de Heartbeat Verification te beheren in onze IIoT ecosysteem Netilion.

Blijf overal op de hoogste van uw instrumenten - elke plek op elk moment

Het industriële Internet der Dingen is ontworpen om het dagelijkse werk in industriële installaties te vergemakkelijken. Het IIoT ecosysteem Netilion van Endress+Hauser richt zich op informatie beschikbaar maken en kennis te ontsluiten. Netilion is een brug tussen de fysieke en digitale wereld, omdat de verzamelde veldgegevens altijd en overal op een digitaal platform beschikbaar zijn. Voortaan biedt Netilion een Heartbeat Technology integratie. Dit betekent dat op een afstand en op elke tijd u een instrumentverificatie kunt activeren.

De Heartbeat Verification kan op afstand beheerd worden, waardoor het meer flexibiliteit geeft in de processen van uw bedrijfsmiddelen controleren. U bespaart efficiënt uw kosten en tijd met de nieuwe verificatie en kalibratie mogelijkheden, in plaats van met de traditionele manier. Verder kunt u ervoor zorgen dat de regels in uw fabriek worden gevolgd en veiligheidsrisico's worden beperkt: u hoeft niet naar gevaarlijke locaties, wanneer u op afstand apparaten kan verifiëren.

Door Netilion kunt u altijd en overal verbonden zijn met uw apparaten.

Op afstand Netilion apparaten verifiëren - hoe werkt het?

Wat zijn eigenlijk de exacte stappen met Netilion om een apparaat op afstand te verifiëren? Het Netilion IIoT ecosysteem is een nieuw begin om op afstand instrumenten te verifiëren. Om heel precies te zijn, begint het in de digitale dienst Netilion Health. Netilion Health is een digitale gezondheidsbewaking van uw bedrijfsmiddelen die diagnoses van uw veldapparatuur verzameld volgens NAMUR NE 107 statuswaarden. Met deze dienst kunt u de gezondheidsstatus op afstand van al uw bedrijfsmiddelen controleren en zelfs toegang hebben tot informatie over oorzaken en oplossingen. Hiermee kunt u uw bedrijfsmiddelen zo snel mogelijk terug naar normaal krijgen.

De digitale diensten van Netilion zijn gemakkelijk te gebruiken. Het is eenvoudig om een Heartbeat Verification activeren en als een verslag op te slaan.

Nu heeft Netilion Health ook de mogelijkheid om de Heartbeat Verification te beheren. Door de Heartbeat Verification add-on toe te voegen aan uw Netilion Health-abonnement, kunt u controleverslagen van uw instrumenten genereren. U kunt deze verslagen eventueel opslaan in Netilion Library - onze overeenkomstige bestandsbeheer dienst.

Het andere punt dat u kunt overwegen, is de verbinding voor apparaat verificatie. Sommige veldapparaten hebben een directe verbinding met Netilion (bijv. de doorstroommeter Promag W 800), terwijl andere apparaten nog een aanvullende Edge Device (FieldEdge SGC500) nodig hebben voor een verbinding. Tegenwoordig is de Heartbeat Verification op afstand mogelijk voor Endress+Hauser's doorstroommeters door hun interne Heartbeat Technology. Dit betekent dat de actieve Heartbeat Monitoring & -verificatielicentie van de doorstroommeter kan communiceren via een HART-protocol. Endress+Hauser adviseert u graag over de mogelijkheden voor verificatie op afstand voor uw instrumentatieopstelling.

Netilion verbinding opties voor Heartbeat Verification

Wat is instrumentverificatie en hoe kan het mij helpen?

Laten we een stap terug nemen van op afstand apparaten versificeren en ons richten op waarom veldapparaat verificatie een goed idee is - als u het nog steeds niet gebruikt. Heartbeat Verification maakt gebruik van de zelf-controlerende mogelijkheden van een veldapparaat om de functionaliteit van de meter te verifiëren. Dit betekent dat de verificatie van verschillende onderdelen van de meter voldoet aan de fabrieksspecificaties.

Als een apparaat de Heart Verification haalt, dan functioneert het waarschijnlijk zoals verwacht. Daardoor is de kans groot dat de kalibratie van het apparaat goed uitgevoerd is.

Instrument verificatie vs. kalibratie?

Een belangrijke vraag is wanneer u uw instrument moet kalibreren en wanneer een verificatie voldoende is? Deze vragen moeten afzonderlijk beantwoord worden. Sommige Heartbeat Verification gebruikers vervangen de initiële kalibratie door een apparaat verificatie. Andere apparaten verlengen de kalibratieperiode door instrument verificatie tussen de kalibreringen uit te voeren - afhankelijk van de eisen van de lokale autoriteiten. Uiteindelijk biedt Heartbeat Verification u een versterking in de productiviteit van uw fabriek met een lange levensduur van uw instrumenten. Met een controleerbaar apparaat zonder procesonderbreking kunt u een geoptimaliseerde kalibratie/proof testcyclus bereiken.

Blijf op de hoogte van de wereld van IIoT en Netilion.

Abonneer nu op onze nieuwsbrief om informatieve artikelen te ontvangen. Door u in te schrijven gaat u ermee akkoord dat u het Privacybeleid hebt gelezen en accepteert. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.