'Field Service' ingenieur en hoe IIoT hun dagelijks leven verbetert

Industriële IoT diensten kunnen prestaties verbeteren en geld besparen voor meerdere industrieen. Bovendien kunnen ze buitendienstingenieurs ondersteunen met locale of afstandelijke toegang tot gegevens.

Als u een 'field service' ingenieur bent in het tijdperk van digitalisering, industry 4.0 en met een altijd veranderende arbeidsmarkt, dan kunt u soms best een beetje overspoeld worden door alle nieuwe technologieën. Ook al heeft u van de IIoT diensten gehoord, weet u over alle voordelen van deze diensten voor uw werk?

Digitalisering krijgt nog steeds wat weerstand van de 'field service' industrieën, omdat veel bedrijven afhankelijk van handarbeid zijn. In dit nieuwe tijdperk is het eindelijk tijd om nieuwe technologieën in uw fabriek in te stellen en om uw bedrijf te ondersteunen.

Als eerste gaan we de basis leren van 'field service' ingenieurs. Geen zorgen, het is alleen een samenvatting, zodat we genoeg tijd hebben om over de IIoT diensten en de voordelen ervan te leren.

Wat doet een 'field service' ingenieur?

Zoals geschreven in ons oudere artikel, heeft een 'field service' ingenieur best veel overeenkomsten met een 'field service' technicus. Beide banen hebben taken in onderhoud, probleemoplossing en reparatie. Verder moeten 'field service' ingenieurs goede zakenrelaties bijhouden met klanten en collega's.

In dienst nemen van 'service' technici, ingenieus of allebei is afhankelijk van het bedrijf. Vaak kunnen de 'service' ingenieurs ook verantwoordelijk zijn voor 'service' technici teams.

Best veel overeenkomsten toch? Nu gaan we het over de verschillen hebben.

Blijf op de hoogte van de wereld van IIoT en Netilion.

Abonneer nu op onze nieuwsbrief om informatieve artikelen te ontvangen. Door u in te schrijven gaat u ermee akkoord dat u het Privacybeleid hebt gelezen en accepteert. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.



Hoe verschillen 'field service' ingenieurs en 'field service' technici?

Het grootste verschil is de academische opleiding. 'Field service' ingenieurs hebben meestal een universitaire opleiding nodig, omdat ze vaker meer moeten plannen, trainen en teams moeten begeleiden. De meeste bedrijven kijken naar een bachelor's degree; geen zorgen, een PhD is vaak niet nodig.

Natuurlijk moeten 'field service' ingenieurs ook goede communicatie- en leiderschapsvaardigheden hebben. Verder ontwikkelen en controleren ingenieurs effectieve systemen en technici repareren de gespecialiseerde apparaten. Sommige bedrijven mixen de rollen een beetje door elkaar.

Afhankelijk van uw voorkeur en vaardigheden, kiest u de baan die het beste bij u past. U merkt misschien op dat de vaardigheden tussen de twee een beetje flexibel zijn, afhankelijk van waar u werkt.

Hoe wordt u een 'field service' ingenieur?

Om als een 'field service' ingenieur' te beginnen, heeft u meestal eerst een bachelor's degree nodig. Daarna zijn bepaalde vaardigheden belangrijk, zoals gegevensanalyse, problemen oplossen, en deskundigheid hebben van de bekende technologieën in de industrie.

Goede communicatie en leiderschapsvaardigheden zijn ook belangrijk. Tenslotte moet u ook een passie voor klantenondersteuning hebben, omdat dit voor een 'field service' ingenieur een cruciale taak is.

Meestal hebben 'field service' ingenieurs een jaarlijks salaris tussen 66K en 90K USD. Deze bedragen zijn relatief naar locatie, vaardigheden, ervaringen en meer.

Welke instrumenten gebruikt een 'field service' ingenieur?

De meeste 'field service' ingenieurs beginnen met het verbinden van een draagbaar apparaat met een veldapparaat om gegevens te verzamelen. U heeft misschien nog een standaard veld-communicator, maar veel bedrijven moderniseren de oudere oplossingen met nieuwe mogelijkheden, zoals de Field Xpert SMT70.

Hoezo is deze nieuwe oplossing beter? Nou, u kunt hiermee apparaten configureren, verslagen maken en zelfs de andere hulpmiddelen erop gebruiken.

U heeft ook een multimeter nodig om de stroomvoorzieningen of analogische signalen te controleren van het veld naar de controlekamer. Zelfs een multimeter biedt veel mogelijkheden, zoals waar nodig stroom opwekken en lussen testen.

Tijdens het standaard onderhoud of de gewone veld bezoekingen, is het belangrijk om notities en foto's van apparaten te maken om aan uw verslag toe te voegen. Dit proces kan eenvoudiger met een industriële tablet.

Hoe kunnen IIoT diensten 'field service' ingenieurs helpen?

U kunt IIoT diensten in bijna elke scenario gebruiken, of u nou voor een dienstverlenend bedrijf of leverancier werkt. Ze kunnen u en zelfs uw bedrijf's prestaties verhogen. Laten we kijken welke diensten u de meeste voordelen bieden.

  • Documentatiebeheer
  • Het is tijd om uw documenten te digitaliseren - verslagen, handleidingen, certificaten, alles. Moest u ooit een verslag hebben, maar u vergat waar u het voor het laatst had gezien? Geen zorgen, diensten zoals Netilion Library organiseren uw bestanden. U en uw team kunnen gemakkelijk toegang tot the laatste versies van documenten hebben, gegevensstromen verbeteren en administratief werk verminderen.
  • Procescontrole op afstand
  • Een 'field service' ingenieur moet veldgegevens nauwkeurig en actueel houden. U kunt de IIoT dienst Netilion Value toepassen, waardoor u overal en altijd toegang tot alle veldgegevens heeft en mogelijke problemen kunt voorkomen. Als een probleem ontstaat, dan kunt u uw digitale gegevens gebruiken om een snelle en goede beslissing te nemen.
  • Instrument gezondheidsbewaking
  • Als u toegang wilt tot de diagnostiek van uw veldapparaten, is de gezondheidsbewaking dienst Netilion Health een goede oplossing om een groot overzicht met veel details over uw instrumentatiestatus te krijgen. Door al deze extra informatie kunt u uw fabriek's onderhoudsteam verbeteren naar proactief in plaats van reactief.

Welke voordelen geven diensten op afstand aan 'field' ingenieurs?

Zou het niet fijn zijn om toegang tot uw fabrieksgegevens te krijgen waar u ook bent, in plaats van altijd in de fabriek zijn voor gegevens? Diensten op afstand bieden u verslagen van alle verbonden veldapparaten, slaan alle documenten op, leveren gezondheidsstatus informatie en nog veel meer.

Nu heeft u een idee wat 'field service' ingenieurs doen, hoe ze het doen en hoe IIoT diensten ze kunnen helpen. Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op en vraag uw vraag! We zijn meer dan blij om die te beantwoorden.

Als u dit artikel leuk vindt, laat het ons weten, geef het een like en deel het met uw collega's op sociale media met #netilion.

Nog een fijne dag en tot de volgende keer!

Call4Action_BlogButton_Master_Layered_V4