6 geweldige tips voor een IIoT kickstart in uw fabriek!

Het is 2023 en u wilt een digitale fabriek. Geen probleem want wij zijn hier om u te laten zien hoe u dit kunt bereiken!

In het begin van December is iedereen opeens bezig met een zelfreflectie en veel tijd besteden aan doelen voor het nieuwe jaar. Sommige mensen voeren zelfs kleine rituelen uit om hen geluk te brengen. Doet u dit ook wel en heeft u zelfs uw eigen bedeltje voor geluk? Geen zorgen, het is ons geheimpje.

Ik ga wel eerst! Ik kom van een eiland waar mensen over golven springen om het nieuwe jaar te starten. Om eerlijk te zijn, heb ik het zelf nog nooit gedaan en dat is maar goed ook, omdat ik nu in een golfloos land woon. Kunt u zich voorstellen wat voor wrak ik zou zijn als ik in dat ritueel geloofde?

Grapjes terzijde, het nieuwe jaar is een gelegenheid voor verandering en ik geloof dat 2023 het jaar voor digitaal werken is. Dit jaar gaat u eindelijk beginnen om het Industriële Internet der Dingen (IIoT) in uw fabriek in te voeren. Geen zorgen, ik ben hier als begeleider om u te helpen.

Laten wij samen duiken in de zes tips van IIoT-oplossingen die hopelijk de digitalisering ontvlamt. Bent u er klaar voor?

1- Zelfs als uw hele fabriek analogisch is, kunt u het nog steeds opfleuren met een paar belangrijke toevoegingen.

Ik vind het altijd leuk om te zeggen dat 4-20mA de 'koning der technologie' is. Iedereen herkent de technologie en u kunt de werkende en niet werkende apparaten gemakkelijk onderscheiden.

Bovendien heeft u plaatselijke toegang tot de digitale gezondheidsgegevens van uw apparaat. De meeste analogische toepassingen hebben tenminste wel een slim HART veldapparaat. Als u mijn vorige blogs leest, heb ik uitgelegd dat er geen verschil in tussen een digitale veldsensor en een HART veldsensor.

U kunt daar meer over lezen in "Alles dat u moet weten over HART communicatie protocollen en het Industriële Internet der Dingen".

U denkt misschien, hoe krijg ik het meeste uit deze slimme veldsensoren? Geen probleem, er zijn twee eenvoudige manieren om al uw gegevens te krijgen en het naar uw wensen aan te passen. Als eerste kunt u een WirelessHART adapter gebruiken om uw gegevens te verzamelen, zonder enige invloed op het analogische signaal.

Een WirelessHART netwerk is een voordelige investering, waarmee u klein kunt beginnen en het zo veel of zo weinig kunt uitbreiden als u wilt. Daarna kunt u het WirelessHART Gateway verbinden met een Edge Device om een verbinding tussen uw netwerk met de cloud te creëren.

WirelessHART-Netilion

Met het gebruik van een veilige communicatie tussen het veld en de cloud, kunt u van verschillende diensten kiezen die het beste bij uw toepassingen passen, bijvoorbeeld Netilion Health of Netilion Analytics.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een HART Gateway, zoals de Fieldgate SFG250. U kunt ook al uw HART gegevens verzamelen met een kabelaansluiting en dan uw veldapparaten met de cloud integreren via een Edge Device.

Wat u ook kiest, u hoeft gelukkig niet uw hele installatie te vervangen. U moet gewoon een paar apparaten toevoegen om de belangrijke gegevens uit het veld te verzamelen. Voor de rest moet het uw leven eenvoudiger maken.

2 - Zie uw PROFIBUS-netwerk niet langer als analoog!

Geloof het of niet, maar veel fabrieken gebruiken niet alle voordelen van hun PROFIBUS netwerken. Deze grote tekortkoming komt door de manier van denken. Mensen denken vaak dat het oplossen van problemen gemakkelijker is dan het voorkomen van problemen.

Traditionele oplossingen hebben ook vaak geen goede gebruikersinterface. PROFIBUS oplossingen kunnen het soms zelfs moeilijker maken. Maakt u zich geen zorgen, gelukkig zijn er andere opties voor gemakkelijk gebruik.

Met dank aan IIoT diensten kunt u een fijne gebruikersinterface hebben, waarmee u het onderhoud van de fabriek verbetert. Met een Gateway zoals de FieldGate SFG500, is het mogelijk om al uw diagnose gegevens te verzamelen door de Class-2 master van het apparaat in het netwerk.

U kunt ook de Gateway aan een Edge Device sluiten voor een veilige verbinding tussen het veld en de cloud. Met een paar clicks, kunt u al uw apparaten beschikbaar maken voor IIoT-clouddiensten zoals Netilion.

Nu kunt u van een gebruikersvriendelijk interface genieten en een netwerk creëren met allemaal verschillende apparaten. Het allerbeste is dat het verbeteren van uw onderhoud mogelijk is met de beschikbaarheid van al uw apparaat gegevens, waarmee u nieuwe productiviteitsniveaus kunt bereiken. Voor meer informatie, lees ons artikel over "Wat is voorschrijvend onderhoud (RxM) en hoe bereidt u zich erop voor?".

3 - Klein beginnen, leren, en pas dan uitbreiden.

Het is geen verrassing dat IoT oplossingen uw dagelijkse leven eenvoudiger maken, maar misschien zijn de bovengegeven oplossingen toch een beetje ver van de echte realiteit. Ik begrijp het en verandering kan moeilijk zijn. Daarom kan de omarming van verandering soms traag op gang komen in de procesautomatiseringsindustrie.

Wat als het niet zo hoeft te zijn en u verandering toch omarmt? U hoeft niet alles op dezelfde tijd te veranderen; u kunt stukje bij beetje upgraden tot dat u een compleet digitale werkomgeving in uw plant heeft bereikt.

Selecteer een toevoeging die u helpt met gebrek aan informatie over gezondheid, gegevens, waarden, enz. Vervolgens pas een IIoT-oplossing aan een klein segment toe, zoals een proefproject, waarmee u meer te weten komt over de dienst en hoe uw toepassing er baat bij heeft.

U kunt beginnen met een IIoT-oplossing toepassen op een klein segment, zoals een proefproject om meer te weten te komen over de dienst en hoeveel voordelen deze toepassing u geeft. Als de manier waarop één segment begint te werken u bevalt, kunt u geleidelijk meer apparaten toevoegen aan uw cloud-oplossing.

4 - Informatie is de sleutel voor alles.

Hoe meer u weet en begrijpt, des de meer kans u heeft om goede beslissingen te nemen, om prestaties te verbeteren op alle gebied. Bijvoorbeeld als u naar de 'Wearable Industry' kijkt, is het vol met allemaal verschillende apparaten die gegevens verzamelen met onze gezondheid als prioriteit.

Als u meer over uw fabrieksprocessen weet, kunt u beter de reserveonderdelen op voorraad beheren, het schema veranderen, en nog veel meer. U kunt ook veel sneller toegang hebben tot alle documenten van uw veldapparaten, zoals de technische handleidingen, kalibratiecertificaten en verslagen.

Netilion-Library-1

De toegang tot de handleidingen en de verslagen binnen handbereik hebben in plaats van verstopt in een archiefkast, kunnen u heel veel tijd besparen in een onverwachte situatie.

Het beheren van alle informatie van uw fabriek is heel erg eenvoudig met het gebruik van IIoT diensten. U kunt uw database op verschillende manieren vullen en uw hele team heeft toegang tot documentatie en heeft het totaalbeeld van uw fabriek.

5 - "Solution-as-a-service" kan beter zijn dan u denkt.

We zijn allemaal gewend om een oplossing of product te kopen en er eigenaar van te zijn. Daarom snap ik het heel erg goed, waarom sommige mensen zich een beetje ongemakkelijk voelen wanneer ze iets kopen zonder echt de eigenaar ervan te zijn. Echter, zijn er meerdere digitale oplossingen ontstaan als een "oplossing-als-een-dienst" (Engels: solution-as-a-service, SaaS), dus laten wij samen deze onbewuste gedachte veranderen.

Netilion-Health

Met het gebruik van SaaS kunt u zich aanmelden en maandelijks of jaarlijks betalen voor een dienst, net zoals u doet voor kabel of Spotify. IIoT-diensten bieden een vergelijkbare aanpak, waarbij u zich aanmeldt voor een dienst om er toegang tot te krijgen. Hoewel de markt de werking van SaaS nog aan het leren is, kun jij als klant er alle voordelen van krijgen.

Hoe? Nou, als u een dienst toch niet zo fijn vindt, kunt u het gewoon annuleren net zoals u doet met Netflix of Amazon Prime. U hoeft niet aan een dienst vast te zitten die toch niet echt voor jou werkt. Kortom, het SaaS concept biedt allemaal nieuwe diensten zonder dat u eraan vast komt te zitten.

6 - Zoek de freebies!

Net zoals met andere diensten bieden veel IIoT diensten een gratis proefabonnement aan. Dit is zo geweldig, omdat u de verschillende diensten gratis kunt uitproberen en er een beetje mee kunt spelen voordat u er in investeert. U kunt dit ook doen met onze dienst Netilion!

Probeer een van deze ideeën. Laten we van 2023 het omslagpunt maken. Het punt waarop u digitaal gaat en nooit meer terugkijkt.

Als u iets leuks hebt geleerd van dit artikel, deel het dan met je collega's op sociale media met behulp van de tag #Netilion.

Ik zie u de volgende keer en hopelijk aan de digitale kant!

Call4Action_BlogButton_Master_Layered_V7_2021

Blijf op de hoogte van de wereld van IIoT en Netilion.

Abonneer nu op onze nieuwsbrief om informatieve artikelen te ontvangen. Door u in te schrijven gaat u ermee akkoord dat u het Privacybeleid hebt gelezen en accepteert. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.