7 vragen om erachter te komen of u het Industriële Internet der Dingen kunt implementeren!

Deze 7 vragen helpen u te begrijpen of u klaar bent voor digitalisering! En… ben u er klaar voor?

Wanneer u de Industriële Internet der Dingen hoort, ben ik niet verbaasd als u uzelf vraagt: ben ik er nu klaar voor? Dit is een hele logische vraag. De werkelijkheid op het veld is heel erg anders vergeleken met dat van de leveranciers.

De meeste technologische ontwikkelingen hebben wat tijd nodig voordat het een wijdverspreide toepassing in de echte wereld wordt. Dit is normaal. Hoeveel van u gebruiken nog steeds de uitstekende, maar oude 4-20 mA-technologie in uw fabriek? Waarom verandert u niet naar het nieuwe digitale protocol? Wacht - ik geloof dat ik het antwoord al een beetje weet.

De 4-20 mA technologie werkt nog goed en iedereen weet hoe ze er mee om moeten gaan - toch?

Echter ben ik van mening dat wanneer de gelegenheid zich voordoet om een nieuwe technologie te implementeren, staan de meeste mensen er toch wel voor open om te kijken hoe deze nieuwe dingen lopen. Eigenlijk moet u ermee werken in plaats van alleen kijken, om echt de nieuwe digitale communicatie te kunnen begrijpen en te leren hoe u met de dagelijkse loopfuncties om moet gaan.

Heel veel van mijn klanten doen precies hetzelfde. Bijvoorbeeld, om zich comfortabel met de nieuwe technologie te voelen, installeren veel klanten een draadloze communicatie voor kleinere toepassingen, voordat ze deze nieuwe mogelijkheden verder uitbreiden.

Natuurlijk kan uw fabriek niet opeens in een nacht digitaal worden, maar u kunt kleine veranderingen toevoegen. Waarom probeert u niet een van de genoemde nieuwe diensten in dit artikel en leer hoe het uw dagelijkse leven kan verbeteren.

Laten wij vandaag samen bekijken of u er klaar voor bent, om kleine of zelfs grote toepassingen van de IIoT diensten te proberen. Blijf lekker lezen en dan leren wij samen over de voordelen van allemaal verschillende toepassingen om te bekijken wat het beste bij u past.

Inhoudsopgave

Wat is de realiteit in mijn fabriek op dit moment?

Voordat we beginnen, is het belangrijk om de realiteit van uw fabriek te weten, omdat u de basisvereisten nodig heeft om de toevoeging van het Industriële Internet der Dingen mogelijk te maken. In dit scenario is het hebben van HART apparaten in het veld het enige vereiste.

Wanneer u een pneumatische of zelfs standaard analogische apparaten heeft, kunt u geen IIoT diensten gebruiken. Dit komt omdat de apparaten niet met u kunnen praten - dit is wel logisch. Echter heb ik op sociale media gezien, dat een IIoT oplossing rechtstreeks met een 4-20MA apparaat aangesloten kon worden. U kunt geen slimme gegevens hierop hebben, dus waarom heet het dan een IIoT oplossing? Wie weet!?

In ons scenario moet u minimaal HART apparaten hebben of andere apparaten met een digitaal protocol netwerk, zoals PROFIBUS. Hoe kan ik deze instrumenten installeren zonder de volledige netwerkarchitectuur te veranderen? Het antwoord is eenvoudig, houdt er rekening mee dat u het alleen maar in hoeft te schakelen.

Dit betekent dat u geen grote oplossingen hoeft te implementeren: u kunt eerst beginnen met 5 apparaten of zelfs minder en het in de IIoT cloud-oplossing samenvoegen. Hierdoor kunt u bekend worden met alle nieuwe inzichten. Om dit te creëren, heeft u apparaten nodig die de protocollen van Wireless HART of van Bluetooth gebruiken.

Als alternatief kunt u ook een HART Gateway gebruiken om alle gegevens van het veld te verzamelen, of zelfs een PROFIBUS netwerk. Bijvoorbeeld als u alle diagnoses van uw veldapparaten wilt verzamelen, heeft u een PROFIBUS Gateway nodig.

In deze situaties zijn alle gegevens naar een Edge Device gestuurd, waarmee het een veilige verbinding tussen het veld en de cloud-oplossing creëert. Hierdoor heeft u een digitale tweeling gemaakt van alle veldapparaten die op een IIoT-dienst aangesloten zijn.

Hoe kan het Industriële Internet der Dingen mij helpen?

In veel opzichten zijn er tegenwoordig hartstikke veel mogelijkheden met het gebruik van IIoT. Onder andere kunt u uw fabrieksactiviteiten verbeteren door het veranderen van het onderhoudssoort, waarmee u van corrigerend naar voorspellend kunt gaan. Hiervoor kunt u uw IIoT netwerk gebruiken om de gezondheidsstatus van uw veldapparaten te controleren.

De IIoT gezondheidsdienst geeft u een gezondheidsoverzicht van al uw veldapparaten. Dit helpt u om kennis te krijgen van de veldapparaten, waarmee u een ongeplande stilstand in uw fabriek kunt voorkomen.

Daarnaast heeft u toegang tot de gegevensgeschiedenis van uw veldapparaten, waarmee u de tijd van het probleem kunt vinden. Dit geeft ook meer kennis over wat het probleem veroorzaakte - was het door een verandering in de activiteit of door externe redenen?

Wanneer uw apparaat een bericht weergeeft, zoals benodigd onderhoud, kunt u het snel controleren met de gezondheidsdienst - wat is het probleem en hoe kan het opgelost worden? De gezondheidsdienst is een van de vele mogelijke IIoT diensten die veel voordelen naar uw fabriek brengt.

Hoe snel kan ik het IIoT in mijn fabriek implementeren?

De IIoT oplossingen kunnen in elke fabriek geimplementeerd worden, als er tenminste HART veldapparaten beschikbaar zijn. Bovendien is het mogelijk om draadloos te gaan, wat gemakkelijker is vergeleken met kabel-oplossingen. In dit geval kan een draadloze adapter op een veldapparaat verschillende energiebronnen gebruiken, zoals ringleiding energie, externe energie of zelfs energie door een aangesloten batterij.

U kunt de beste draadloze adapter voor uw toepassingen kiezen en elk apparaat samenvoegen in het draadloze netwerk. Verder heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen het WirelessHART en de Bluetooth adapters. Beide protocollen leveren hetzelfde niveau van informatie op, waarmee u daarna de informatie in een Edge Device kunt samenvoegen of direct naar de cloud kunt versturen.

Met betrekking tot het vorige stuk is draadloos een eenvoudige en zelfs een goedkopere manier om nieuwe IIoT-oplossingen toe te voegen op uw huidige toepassingen. De toevoeging verandert uw huidige architectuur niet en heeft geen invloed op de verbinding tussen het meetsignaal en het controlesysteem.

Desondanks kunt u nog steeds kabeloplossingen gebruiken. Er zijn zowel HART en PROFIBUS Gateways die allebei diagnostische informatie van het veld verzamelen en het naar een Edge Device sturen.

Het is essentieel om de apparaat-hoeveelheden te controleren en te weten hoe ver uit elkaar deze apparaten zijn, voordat u kunt uitrekenen welke integratie de meeste voordelen en de laagste investering aan u geeft: draadloos of een kabel-oplossing.

Moet ik überhaupt een IIoT implementeren in mijn fabriek?

Ik raad het aan, maar ik zou klein beginnen en het langzaam over tijd uitbreiden. Een van de vele voordelen van de IIoT-oplossingen is hoe uitbreidbaar het is. Dit betekent dat u met zelfs 5 belangrijke of nieuwe apparaten kunt beginnen en naderhand meer apparaten eraan toe kunt voegen.

Op hetzelfde moment dat u aan een nieuw project werkt, is het verstandig om voor het project al standaard digitaal te gaan door een IIoT-oplossing eraan toe te voegen. Alle IIoT-diensten die u heeft gekozen, zullen genoeg voordelen voor uw fabriek geven.

Een goed voorbeeld is de Analytische dienst, waarmee u voor alle veldapparaten een digitale tweeling in de cloud kunt creëren. De verzamelde gegevens van deze veldapparaten geven u ook meer inzicht in verschillende factoren van uw fabriek, zoals criticiteit, verdeling van bedrijfsmiddelen per fabrikant en veroudering van bedrijfsmiddelen.

Ik ben vergeten wie dit eigenlijk zei, maar het is heel erg toepasselijk voor alle nieuwe technologische innovatie van vandaag: think big, but start small! U kunt klein beginnen om een idee te krijgen over hoe deze technologie u van dienst kan zijn en hoe het uw leven gemakkelijker kan maken.

Wat kost het toepassen van een IIoT-oplossing?

Belooft u om niet boos te worden als ik zeg "het hangt van de toepassing af"? De realiteit is dat de kosten ook van uw bestaande netwerk afhangen, omdat het afhankelijk is van het aantal geïnstalleerde apparaten, de IIoT-dienst soort en de technologie die u wilt gebruiken.

Jammer genoeg kan ik u daarom geen exacte kosten geven, omdat het van de hoeveelheid tags in uw toepassing afhankelijk is. Aan de andere kant werkt een IIoT-dienst als een 'oplossing als dienst'. Dit betekent dat u een abonnement op een dienst kunt nemen met maandelijkse leasekosten, waarmee uw meteen alle apparaten in uw cloud kunt samenvoegen.

Als u een idee van de prijs wilt hebben, kunt u de prijs van Netilion Health bekijken en het verschil tussen prijzen vergelijken. Verder kunt u voor sommige diensten zelfs een gratis abonnement nemen, waardoor u een vertrouwd gevoel met de dienst, de verschillende hulpmiddelen en alle voordelen krijgt, voordat u meteen met een dienst vast komt te liggen.

Kan ik al mijn veldapparaten aan de IIoT cloud-opplossing aansluiten?

Het korte antwoord is ja! U kunt elk apparaat gebruiken dat een basisvereiste van uw IIoT cloud-oplossing heeft. De cloud-oplossing van het Industriële Internet der Dingen was ontwikkeld met het doel om alle merken en apparaten van verschillende fabrikanten te ondersteunen en die nog steeds aan de belangrijkste specificaties voldoen.

Op hetzelfde moment moeten wij niet vergeten dat er veel verschillende IIoT diensten zijn. Het is essentieel om een overzicht te hebben van de diensten om zeker te zijn dat het met elk merk ingezet kan worden. Gelukkig werden de meeste van deze diensten ontwikkeld om met bijna elk veldapparaat te werken, maar sommige diensten zijn specifiek voor een bepaald soort apparaat of model.

Als opsomming kunnen de meeste IIoT diensten met elk apparaat samen integreren. Het hoeft niet alleen met de apparaten van de IIoT-oplossing leverancier te integreren, maar het wordt aangeraden dat u het voor de zekerheid checkt!

De visie is om één groot platform te maken voor alle leveranciers en apparaten, maar dat heeft wel wat tijd nodig. In het begin werken sommige oplossingen alleen met specifieke apparaten, totdat het perfect met alle apparaten werkt, daarna zijn ze voor iedereen en voor alle apparaten verkrijgbaar.

Call4Action_BlogButton_Analytics_C

Kan ik het eerst gratis proberen, voordat ik het implementeer?

Geen probleem, u kunt het eerst gratis proberen, voordat u een abonnement voor een dienst neemt. Dat is een groot voordeel van de IIoT diensten, omdat u eerst de kans krijgt om verschillende soorten diensten te proberen, voordat u erin investeert. De gratis versie van de dienst geeft u alle functies met een beperking van het aantal apparaten en andere dingen. Verder krijgt u de volledige ervaring.

Het is altijd een goed idee om een nieuwe oplossing uit te proberen om alle functies te bekijken en te begrijpen hoe het in uw fabriek past. We moeten niet vergeten dat digitalisering de realiteit is geworden en dat wij ons aan moeten passen.

Het proberen van gratis IIoT diensten is al een goed begin. Waarom begint u eerst niet klein door een paar apparaten aan uw IIoT cloud te koppelen. Daarna kunt u grotere stappen maken - uw hele fabriek beheren en verbinden aan het IIoT. Klinkt geweldig toch?

Nu wil ik graag van u weten, bent u klaar voor het IIoT?

Als u dit artikel leuk vond, deel dit artikel op sociale media en deel uw mening met het gebruik van #Netilion.

Tot snel!

Blijf op de hoogte van de wereld van IIoT en Netilion.

Abonneer nu op onze nieuwsbrief om informatieve artikelen te ontvangen. Door u in te schrijven gaat u ermee akkoord dat u het Privacybeleid hebt gelezen en accepteert. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.