EtherNet/IP en het Industriële IoT in minder dan 5 minuten

U kunt het Ethernet al op het veld vinden met elke keer meer apparaten er aan gekoppeld. Vandaag gaan wij over Ethernet/IP leren met behulp van drie filmpjes.

Als u al vaker onze inhoud heeft gelezen, dan heeft u waarschijnlijk ons uitgebreide artikel over EtherNet/IP gelezen. Vandaag gaan Michael en Jovana alle vragen over het EtherNet/IP, over hoe het werkt met het IIoT en de mogelijkheden daarvan beantwoorden in drie filmpjes.

De toekomst is digitaal en een stuk van de digitalisering is dat meerdere meetapparaten met EtherNet/IP gaan communiceren. Misschien kent u al deze technologie en wilt u er gewoon meer informatie over ontvangen. Of misschien is dit principe u volledig onbekend en wilt u graag leren hoe het uw fabriek of nieuwe toepassing kan helpen.

Hoe dan ook hopen wij dat het de moeite waard is om de video's te bekijken en het artikel te lezen, omdat u nooit te veel over EtherNet/IP kunt weten!

Inhoudsopgave

Wat is EtherNet/IP

EtherNet/IP is een digitale structuur, waarmee u al uw veld bedrijfsmiddelen, apparaten, controllers en een beheersysteem op hetzelfde Ethernet netwerk kunt aansluiten. De ontwikkeling was gebaseerd op het CIP, zoals het Open Systems Interconnection (OSI) en de standaard TCP/UDP suite.

Het is een open IEC standaard en een eersteklas Ethernet netwerk. Michael en Jovana gaan het in meer detail voor u uitleggen.

Wat is EtherNet/IP?

Wat zijn de topologieën van het EtherNet/IP?

EtherNet/IP is een actieve infrastructuur door de netwerk segmenten die de punt-tot-punt verbindingen gebruiken in een stertopologie. De kern van deze topologie is de interne verbinding tussen de laag-2 en laag-3 switches. Deze switches ondersteunen allerlei punt-tot-punt knopen. Bekijk de video om hier meer over te leren en uw eigen netwerk bij te werken.

Wat zijn de EtherNet/IP topologieën?

Hoe past het EtherNet/IP in het Industriële IoT?

EtherNet/IP kan nu zelfs industriële IoT toepassingen ondersteunen in digitale communicatie. Ik heb gesprekken gehoord waarin beweerd werd dat EtherNet/IP niet kan worden gebruikt voor het IIoT. Echter volgt het het NAMUR NOA concept en kan EtherNet/IP met een Edge Device alle gegevens van uw netwerk naar een cloud sturen, zelfs met een toepassing om de gegevens te voorzien.

Het Netilion ecosysteem is een geweldig voorbeeld van een cloud-gebaseerde dienst die met EtherNet/IP werkt. U kunt de diensten van Netilion gebruiken voor de verzamelde gegevens door een Edge Device. Vervolgens kunt u ook al deze gegevens naar een derde-partij toepassing migreren door de integratie oplossing van Netilion Connect.

Hoe past het EtherNet/IP in het Industriële IoT?

Zoals in de video biedt EtherNet/IP een uitgebreide lijst van voordelen voor verschillende industrieën en toepassingen. Tenslotte is de communicatie digitaal en sluit het goed aan op de IIoT-oplossingen.

Als u dit artikel leuk vond, deel het met u collega's op sociale media met #Netilion.

Nog een fijne dag verder!

Blijf op de hoogte van de wereld van IIoT en Netilion.

Abonneer nu op onze nieuwsbrief om informatieve artikelen te ontvangen. Door u in te schrijven gaat u ermee akkoord dat u het Privacybeleid hebt gelezen en accepteert. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.