6 voorbeelden van Industriële IoT monitoringsoplossingen - nieuwe inzichten om digitaal te gaan!

Iedereen wil een goedkopere, slimmere, en efficiëntere monitoringssystemen hebben. IIoT monitoringsdiensten bieden u overal en altijd een veilige toegang tot al uw proceswaarden.

Hey, leuk om u weer te zien! Vandaag ga ik u meer tips geven om u te helpen met digitaal gaan, maar ik ga u eerst een herhaling van vorige week geven.

We hebben het over de oorspronkelijke Industriële IoT apparaten gehad die op de markt zijn. U heeft misschien al gezien dat deze cloud-gebaseerde apparaten al best populair zijn in de automatisering. Daarom is het belangrijk om up-to-date te zijn. Hier is de link naar het artikel: Industriële IoT radar niveausensoren in intermediate bulk containers (mobiele plastic tanks).

Misschien vraagt u uzelf af: moet ik nou echt alle instrumentatie vervangen om het Industriële IoT te krijgen? Inderdaad, want u hoeft niet alles te vervangen. In plaats daarvan krijgt u van mij tips om met het implementeren van IoT toepassingen te beginnen.

IIoT diensten kunnen voor meerdere situaties worden gebruikt, van de gezondheidsbewaking controleren tot er met smart-documentatie beheer. U kunt zelfs op ieder moment uw proceswaarden controleren door IoT geschikte producten en zelfs zonder IoT geschikte producten, met een paar trucjes.

Vandaag gaat u leren hoe IIoT-monitoringdiensten uw applicaties efficiënter kunnen maken dan ooit. Blijf rondhangen voor 6 geweldige voorbeelden.

Monitoring biedt u geweldige mogelijkheden om het IIoT uit te proberen

In werkelijkheid zijn monitoringdiensten meestal de beste mogelijkheid om nieuwe dingen te proberen. Ik heb dit in het verleden ontdekt toen ik nog draadloze procesproducten moest onderhouden.

Wanneer u een nieuwe technologie gebruikt, is het aanbevolen om de betrouwbaarheid  in een realistische applicatie en in verschillende delen te testen, voordat deze technologie een standaard oplossing wordt. Om dit te doen, moeten meerdere bedrijven een pilot project creëren, waardoor u meer over deze technologie kunt leren voordat u het grootschalig aanneemt.

Monitoringdiensten bieden lager risico vergeleken met beheerdiensten. Hiermee kunt u een goed beginnetje maken.

Natuurlijk gaat niemand voor een onstabiele monitoringdienst. Desondanks wil iedereen verbetering zien en willen klanten graag continue de nieuwe technologieën testen in kleine delen van de fabriek. Een nieuwe oplossing moet genoeg variabelen en gebruikservaring hebben, voordat het een gangbare optie op de markt kan worden.

Hierdoor zijn monitoringdiensten een snelle manier om de IIoT-diensten uit te proberen, zoals met Netilion Value, waarmee u toegang heeft naar de primaire waarde (PV) van uw veldapparaat en met nog meerdere functies. Dit maakt uw monitoringdienst efficiënter vergeleken met de andere standaard oplossingen op de markt.

Blijf op de hoogte van de wereld van IIoT en Netilion.

Abonneer nu op onze nieuwsbrief om informatieve artikelen te ontvangen. Door u in te schrijven gaat u ermee akkoord dat u het Privacybeleid hebt gelezen en accepteert. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.



Een simpele niveaumeting

Ik herinner me nog een oplossing die ik aan een proces heb toegepast in een chemische fabriek. De medewerkers hadden een eenvoudige en veilige oplossing nodig om het niveau van zwavelzuur te meten. Ze wilden op afstand de metingen controleren om zuurverbrandingen door handmatige checks te voorkomen.

Wij hadden een radarniveausensor met een WirelessHART communicatie gebruikt met een locaal overzicht voor de medewerkers. Een SCADA systeem had te veel geld gekost, daarom hadden de klanten gekozen voor de webbrowser van de WirelessHART Fieldgate om de niveaus te checken.

Door de huidige ontwikkeling van IIoT, kunnen dezelfde klanten het zich veroorloven om een monitoringssysteem op te zetten en alle gegevens van overal te verzamelen met een mobiel, tablet, of laptop.

Afgezien van de kosten, bieden de IIoT-monitoringdiensten zoals Netilion Value, een stevige communicatie naar de cloud aan en u kunt toegang tot meerdere functies hebben, bijvoorbeeld archieven en een kaart van alle apparaten.

Niveaumeting met WirelessHART of HART Gateways zijn gemakkelijk om mee te beginnen in uw Industriële IoT monitoringssysteem.

Temperatuurmetingen

Temperatuurmetingen, zoals niveaumeting, kunnen u veel mogelijkheden bieden met proef IoT-monitoringdiensten. In verschillende soorten industrieën, hebben meerdere toepassingen in de fabriek temperatuursensoren nodig.

Ik heb ooit een grote uitdaging meegemaakt in een metaalbedrijf, omdat de hoge hitte continue de apparaat kabels kapot maakte. WirelessHART heeft dit probleem opgelost, maar de medewerkers konden alleen in een controle kamer de metingen controleren.

Tegenwoordig kan het IIoT dit soort applicaties verbeteren, omdat u op verschillende manieren toegang tot de procesmetingen heeft. U kunt ook notificaties krijgen, trends controleren en een overzicht hebben van belangrijke temperatuur gegevens.

Hoewel de gegevens nog steeds naar het SCADA-systeem gaan, kunt u ze ook op afstand bekijken met uw telefoon of tablet.

Waterkwaliteitscontrole

In een food&beverage fabriek heeft u meerdere punten nodig om de waterkwaliteit te meten. Door het gebruik van draadloze communicatie tussen de apparaten en alle gegevens in de cloud te integreren, kunt u een gemakkelijk overzicht hebben.

Als een meetpunt ver weg is of zonder structuur, kan een smartsysteem-oplossing goed van pas komen. Zelfs als u gemakkelijk alle gegevens in een fabriek kunt verzamelen, biedt draadloos of een HART communicatie die aan een Edge Device gesloten is een eenvoudige toegang tot de proceswaarde.

Waterkwaliteitscontrole in uw fabriek is nog een geweldige oplossing om met het IoT te beginnen. Hiermee krijgt u een beter begrip van de snelle implementatie, een eenvoudige interface en een algemeen hogere efficiëntie. Uiteraard kunt u altijd nog informatie met het traditionele SCADA krijgen of op afstand halen.

Drukcontrole

Naast temperatuur is druk het meest gebruikte meetprincipe in veel industrieën. Sommige drukapparaten, waarvan de meeste mechanisch zijn, doen niet meer dan de locale druk meten. Ze maken niet eens deel uit van een regelkring.

In mijnbouw industrieën is WirelessHART de meest populaire communicatie geworden om druk op verschillende plaatsen in de fabriek te meten, waarvan sommige heel erg uitgebreid zijn. Met mijn ervaring is de afstand een grote uitdaging voor het controleren van gegevens.

Met WirelessHART, kunt u gemakkelijk gegevens naar een Edge Device sturen die het naar een veilige cloud-omgeving plaatst. Dit betekent dat u overal in een mijnbouwinstallatie toegang heeft tot nieuwe en oude drukmetingen en zelfs een notificatie krijgt als ze de minimum- of maximumwaarden bereiken.

Doorstroommetingen

Ik heb altijd doorstroommetingen een leuk systeem gevonden. Een van mijn herinneringen was in een voedingsmiddelenbedrijf, waarmee medewerkers de natuurlijke gassen van een ander bedrijf controleren konden.

Wij boden een Coriolis doorstroommeter aan met een solar paneelsysteem, omdat de doorstroommeter gebrek aan energie had. Daarna hadden wij het aan WirelessHART aangesloten, waardoor alle gegevens naar een gegevensverzamelaar gestuurd werden.

Echter, wanneer een medewerker de gasstroom van de massastroommeter wilde controleren, moest het eerst door de gegevensverzamelaar geverifieerd worden. Tegenwoordig kunt u rechtstreeks de gegevens ontvangen door een IIoT-cloud voor gegevensverzameling en een overzicht in een veilig web-omgeving hebben.

HART apparaten bieden maximaal vier waarden, daarom moet u checken hoeveel u in de cloud kunt hebben en hoe u het correct kunt configureren, afhankelijk van uw vereisten.

De IIoT-monitoringdienst geeft een flexibele toegang tot uw proceswaarde evenals een min/max notificatie in de cloud en zelfs een meetgeschiedenis.

IIoT is simpel

Alle industrieën hebben allerlei soorten monitoringsystemen. Met de IIoT-diensten, zoals WirelessHART communicatie en HART Gateways, kunt u gemakkelijk uw proceswaarde in de cloud integreren en op elk moment controleren.

Verder kunt u ook deze informatie met een ander systeem verdelen en het beste van twee werelden krijgen. Nu heeft u gemakkelijk toegang. Wat meer kan een persoon willen?

Als u dit artikel leuk vond, vergeet het niet op sociale media te delen met de #Netilion tag.

Nog een goede dag verder en tot volgende week!

Call4Action_BlogButton_Master_Layered_V4