#Workingfromhome - Maak uw fabriek digitaal door de hulp van IIoT diensten

Ook al is de pandemie over, de wereld is veranderd. De pandemie heeft een vergroting in digitale structuren gebracht en zal waarschijnlijk door groeien. Laat ons u begeleiden en wees zelf voorbereid op toekomstige uitzonderlijke omstandigheden.

Voor veel bedrijven, kwam de COVID-19 pandemie uit de lucht vallen. Op de ene dag liep alles op rolletjes en de volgende dag werkte u thuis. Deze uitzonderlijke situatie creëerde voor veel bedrijven een race tegen de klok, waardoor grote en kleine bedrijven de digitale kant moesten kiezen.

Veel B2B en B2C bedrijven hadden moeilijkheden om werknemers thuis te laten werken, omdat er weinig structuur was en er minder digitale oplossingen waren. Sommige hadden zelfs geen degelijk online platform van welke soort dan ook, waardoor hun bedrijven van de ene op de andere dag plat lagen.

Een collega van mij heeft kleine bedrijven met een B2C structuur geholpen. Hij heeft een online platform opgesteld, zoals sociale media, apps en advertentie budgetten. Hierdoor kunnen bedrijven digitaal functioneren en geld verdienen, zelfs met gesloten deuren.

Vrienden van mijn collega hebben gezegd dat ze worstelden met het beheren van de activiteiten van hun fabriek. Met minder mensen on-site en geen smart-data van het veld werd productie en kwaliteit beperkt. Onderhoudsmedewerkers hebben ook veel geleden, omdat zij niet producten uit de voorraad kunnen krijgen.

Vandaag geef ik u een paar ideeën die u kunnen helpen om digitaal te worden. Deze ideeën kunnen de productiviteit van uw fabriek verbeteren door uitschakelingen in de fabriek te verminderen en probleemloos werknemers thuis te laten werken. Laten we samen beter voorbereid zijn op ongewone situaties!

Inhoudsopgave


Toezicht op de gezondheid van bedrijfsmiddelen

Iemand heeft tegen mij gezegd dat hij en zijn collega's geen nieuwe artikelen uit de voorraad kon halen. Het kon alleen maar in noodgevallen, maar niemand had een compleet overzicht van wat er allemaal gebeurde in de fabriek. Hoe moesten ze dan weten wat een noodgeval was?

Hallo iedereen, het is tijd om een verandering te maken. Meestal heeft de fabrieksapparatuur de functie om zelf-diagnoses te kunnen maken, dus waarom gebruiken we die dan niet? Natuurlijk zijn analoge apparaten robuust, maar u kunt nog steeds gegevens verzamelen en smart-data gebruiken. Zelfs als u liever uw fabriek van een analogisch systeem voorziet.

WirelessHART is een van de beste manieren om gegevens te verzamelen. Door een draadloze adapter op uw veld apparaat te zetten, kunt u waardevolle informatie tegelijkertijd naar uw gateway verzenden. Verder kan de verzending van informatie verbeterd worden door een Edge Device. Een Edge Device creëert een brug tussen het veld en de cloud, waardoor de communicatie vanaf de gateway veilig en gecodeerd gestuurd wordt.  

WirelessHART-Netilion-1

Wanneer gegevens naar de cloud gestuurd zijn, heeft u toegang tot deze gegevens en kunt u analyses maken met het gebruik van de diensten op de cloud, bijvoorbeeld Netilion Health, een gezondheidsbewaking dienst. Met deze online visualisatie kunt u reserveonderdelen, vervangingen, en nog meer van uw fabriek plannen.

De juiste informatie maakt het onderhoud van apparaten gemakkelijker. Het onderhoudsteam kan met het internet overal met de gegevens een beoordeling van de fabriek maken. Hierdoor kunnen ze snelle beslissingen maken, ongeplande stilzettingen vermijden en reparatieplanning van apparatuur verbeteren.


Op afstand toezicht hebben

Het klinkt misschien raar, zeker nu in een digitale wereld, maar veel bedrijven voeren nog steeds delen van hun productieprocessen uit zonder automatisering. Fabrieksmedewerkers moeten dus regelmatig door de fabriek lopen en de proceswaarden opschrijven om dan terug naar de besturingskamer te gaan om eventuele problemen te melden. Voor sommige fabrieken moeten medewerkers zelfs naar een afgelegen plek rijden om de proceswaarden te controleren.

Als u rond kijkt in uw fabriek, ziet u allemaal kleine opdrachten die misschien wel opknappen van meer digitaal toezicht. In een korte tijd, zijn wij gegaan van handmatig de gegevens opschrijven naar automatisch de gegevens opslaan.

Nu kan een cloud dienst u helpen om alle programma's van bestands- en verouderingsbeheer op afstand te controleren. Netilion Value is een digitale dienst die u helpt om op afstand meetwaarden van uw fabriek te beheren.

In samenwerking met de digitale cloud en automatisering, kunnen deze diensten uw fabriek optimaliseren. U kunt een directe verbinding maken tussen apparaten en de cloud, zoals de Micropilot FWR30 IIoT radar voor niveaumetingen. Natuurlijk kunt u meer dan alleen niveau meten met een Edge Device, zoals uw procesvariabelen meten.

Dit systeem biedt een geschiedenis van al uw processen, alarmen en andere functies. Het beste is dat nu uw fabrieksmedewerkers lekker aan hun bureau kunnen slapen in plaats van - grapje! Grappen terzijde, nu kunnen uw fabrieksmedewerkers zich richten op belangrijke taken in de fabriek, waardoor processen soepeler verlopen dan ooit.

Call4Action_BlogButton_Master_Layered_V4


Altijd en overal toegang tot informatie

De geschiedenis gegevens van een apparaat zijn heel erg belangrijk om potentiële problemen op te lossen, omdat de juiste documenten veel tijd kunnen besparen. Nu kunt u alle informatie van de apparaten in de cloud hebben.

IIoT diensten kunnen een digitale tweeling van de fabriek in de cloud creëren, waar het de geschiedenis van de bezittingen opslaat. Bijvoorbeeld, u kunt al uw technische documenten daar opslaan, van apparaten, kalibraties, tot er met technische rapporten.

Wanneer u een probleem moet oplossen, kan het nuttig en eenvoudig zijn om de geschiedenis van het apparaat te analyseren. De programma's op uw mobile telefoon of op een Edge Device maken dit mogelijk en kunnen een digitale tweeling van de fabrieksgeschiedenis creëren. Lekker gemakkelijk!

Digital-Twin-

Jaren geleden wenste mijn collega dat hij toegang had tot zo'n systeem, waarmee hij problemen van een apparaat in het veld mee kon oplossen. Hij moest toen technische handleidingen printen en mogelijke suggesties opschrijven, om terug naar het apparaat te gaan om te kijken of het werkte. Soms had hij meer informatie nodig en ploeterde hij weer terug naar zijn bureau.

Natuurlijk was het leuk om een oplossing te vinden, maar digitaal zijn er nu veel meer voordelen. Nu is het gemakkelijker dan ooit en daar moet u van genieten.

Als u iets nuttigs hebt geleerd van dit artikel, deel het dan met je collega's op sociale media met behulp van de tag #Netilion.

Fijne dag nog en geniet van de digitale wereld!

Blijf op de hoogte van de wereld van IIoT en Netilion.

Abonneer nu op onze nieuwsbrief om informatieve artikelen te ontvangen. Door u in te schrijven gaat u ermee akkoord dat u het Privacybeleid hebt gelezen en accepteert. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.